Pranje i sušenje - Bianca Perionica Vesa

U procesu pranja i sušenja veša koristimo poluprofesionalne mašine manjih kapaciteta (do 7kg), te profesionalne mašine većeg kapaciteta (preko 10kg). Prljav veš nakon razvrstavanja po deklaracijama, boji i vrsti tkanine tretiramo komercijalnim preparatima iz maloprodaje dostupnim na našem tržištu (Ariel, Bonux, Lenor, Ornel). Opremljeni smo posebnim preparatima za skidanje različitih vrsta fleka, koji ne oštećuju tkaninu. U mašine se stavlja optimalna količina veša u zavisnosti od zaprljanosti istog. Veš svake stranke se pere odvojeno, bez mešanja sa vešom drugih stranaka.

Prilikom sušenja se posebna pažnja obraća na vrstu veša koji se suši, kako bi se radna temperatura prilagodila deklaracijama. Iz sušare po pravilu veš izlazi daleko mekši i prijatniji. Pozovite nas i proverite naš kvalitet.

PREPARATI KOJE KORISTIMO

Izbor preparata je na vama. Ukoliko se odlučite za našu “klasičnu” ponudu, Vaš veš će biti tretiran i opran Arijelom i Lenorom ili Ornelom. Naravno da Vašim željama izlazimo u susret, pa je na Vama da se odlučite koji omekšivač ili prašak želite, a naravno, za istu cenu. Stolnjaci, nadstolnjaci, salvete i ostali artikli koji se upotrebljavaju u restoranima se, po želji štirkaju, kao i komadi veša fizičkih lica. U našem poslu se nailazi na širok dijapazon mrlja. Shodno tome smo opremljeni posebnim preparatima za skidanje različitih vrsta fleka, koje ne oštećuju tkaninu. To se posebno odnosi na restorane i kozmetičke salone koje peremo, a koji zahtevaju visok kvalitet. Ovde ćemo stati sa objašnjenjima, jer svaki majstor ima svoju malu tajnu. Nagovestićemo samo da preparate nabavljamo iz najrazvijenijih zemalja Evrope i iz Sjedinjenih Američkih Država. Iskustvo nam je pokazalo da ne postoje mrlje koje mogu odoleti našem tretmanu. Uverite se i probajte nas.

Ipak moramo se ograditi. Mnogi očekuju da mrlje koje su stare i višestruko opeglane mogu da nestanu tretiranjem nekih od preparata. Jednostavno je objasniti zašto je to nemoguće: veš mašine peru na maksimalno 95 stepeni celzijusa, dok neke pegle rade na preko 200 stepeni! Tako termički obradjenu fleku je veoma teško skinuti, pa ni najsavremenijim hemijskim preparaima, koje mi koristimo.

 


    Ukoliko imate bilo kakva pitanja, mi smo tu...